Followers

feel free to drop by ;)

Name:
Email Address:
cucutokwan-omaq.blogspot.com

Popular Posts

Friday, August 20, 2010

me...layu semakin murah


link di atas diterima oleh seorang kenalan or ehem ehem* dari adik aku .
isinya ?
klik kt link tu .
tonton puas² .
some screenshots :


apa budak ni buat ?? o.O
sekolah . . . ?


kalau nk tahu selebihnya , tonton video itu sniri .
tujuan aku post kali ni bukanlah bertujuan untuk memalukan individu dalam video ni .
cuma sebagai pesanan buat di luar sana .
jangan jadi seperti mereka .

melayu ohh melayu .
ok , artikel kali ini bukanlah bertujuan untuk menghina bangsa aku sniri tp . . .fikir²kan lah baik buruk perbuatan kat atas ni .
ya aku akui bukan bangsa melayu sahaja terlibat dgn kegiatan sebegini .
tak mustahil kalau ada bangsa lain pon terjebak dgn kegiatan sampah ni .
tapi itu tak bermaksod aku menggalakkan muda mudi zaman sekarang khususnya bangsa aku sniri , MELAYU untuk menggiatkan diri menjadi sampah .

video itu jelas menunjukkan bukan sorg dua terlibat , ramai kott .
siap ada badge skolah lg . cuba bayangkan kalau pihak skolah dapat tawu psal hal ni . . . xmalu nama skolah ?
kalau mak bapak mamat ni ' ter 'tonton video ni , xmampos mamat ni ?
silap hari bulan dapat hadiah ' kahwin freeee '
jika dilihat dari rupa paras , rasa²nya budak ni baru form2/form3 .
haih .
muda lagi .
nak katakan tak dapat kasih sayang mak bapak , mak bapak dah antar g skolah .
so tak boleh nak salahkan mak bapak . 

' nikmat sementara '
beberapa respon daripada facebook berkaitan video ini ,




respon sebegini bukanlah sesuatu yang mengejutkan .
tapi apa yg membuka mata aku ialah orang yg komen tu bukanlah berbangsa MELAYU dan bukanlah beragama ISLAM .
bayangkanla seorang non-muslim tetiba ckp " ke mana iman kamu anak muda " ??
apa perasaan anda sebagai seorang muslim tatkala seorang non-muslim bertanyakan iman anda ?
tak timbulkah sedikit ke - malu - an anda sebagai seorang muslim ?
apa² pun , tepuk dada tanya iman .


aku akui aku sendiri tidaklah kuat sangat pegangan agama . 
banyak jugak dosa aku buat .
manusia takkan pernah lari dari berbuat dosa . kan ?
so tujuan aku post artikel kali ni hanya sebagai peringatan buat para pembaca , jgn jadi sperti mereka ;)
fikir²kan lah,
apabila seorang ' belum-Islam ' menegur seorang Islam .
dimana maruah anda sebagai seorang Islam ?
renungkan . . .

4 comments:

wan ting said...

memang x malu kedua-dua bdk tu! pakai tudung lagi! i meluaq tgk video ni...haiz...budak2 zaman ni memang ish!!!

ZA Wong said...

yalah .
budak² xmatang lg

mya zara said...

x matang la sgt

ZA Wong said...

maybe terlebih matang ?