Followers

feel free to drop by ;)

Name:
Email Address:
cucutokwan-omaq.blogspot.com

Popular Posts

Tuesday, November 30, 2010

candid photo contest


i've entered a photo contest made by ehoza.com
you can view this if u feel like entering .

help me by submiting your vote on my pix here
click like .
your helps will be kindly appreciated .
thanks :)

Monday, November 29, 2010

| Last Day Of School | Kert ZA© | Editography© | Nikon D3000 | picture by ash , camera by doha
gmbaq ini diedit ketika sedang bosan yang teramat sangat . jadi sebarang kritikan 'semanis kurma' saya terima seadanya



| ROL | Kert ZA© | Photography© | Editography© | Nikon D3000 |


this was made after i learned a bit about ROL . yeahh xjadi sgt kan ? again , kritikan 'semanis kurma' saya terima seadanya


for better resolution : flickr
click for a larger image

nampak tak apa yang aku nampak ?
hahaha .
dah lama xcek bnda ni . 
and since aku pasang iklan nuffnang ni kt blog aku , amount yg slalu aku nmpk , RM0.00 .
tak pernah lebih , tak pernah kurang .
bunyi macam excited terlebih je kan ?
hohoho .

maybe this is the beginning to another legacy . . . . - ayat sorang abang hot ucap kt aku , i didn't understand a thing . haha

btw , thanx to all followers yeah !! :D

sekarang



women with camera . . . they're sooo hot !!!! XD
tambah² kalau dia tu pandai bergambar dan juga mengambil gambar . 
mmg adding point lah kann . 
haha .


susah nak cari awek² yg minat kamera ni , yg bnyk aku jumpa kt fb kebanyakannya lebih pandai ber-cam-whoring .
bosan lahh asyik² snap pix kt mall , dlm toilet =.=
aku rasa toilet tu lebih feymes kot dri tuan punya gmbar tu ?

a day before spm diary

i don't quite remember what i did that morning , but what i'm sure of was i went to meg's house .
lepak² , study sikit , gosip² . lol .

meg is good . seriously . he was the first . . i mean among my friends yang ajak g smyg asar sma² kt surau .
:D

that night , aku rancang nak tido awal .
tp lain yg jd .
mata terpejam , jiwa tak tenang .
cewah ayat !
maybe sbb gemuruh sgt kot ?  mcm² jd malam tu . . . saket prot and so on . .
i texted some friends , hoping that this could release some of my anxious state away ~
i didn't text with other spm candidates , fearing that this could lead to the increase of my anxiety . . . .

i texted with atiq , farah . . . and i made a call to adilah . . . .




this is atiqah




this is farah



and this is adilah


nahhh . flowers for u girls . . .



sengaja buat besaq² :D


i'm well informed that girls hate roses so . . . maaf kalau salah :)
oh yaa . adilah . . . klau xsilap a day before pmr dlu pon i ada kol u jgak kan ?
klau u xingat , buat² ingat sudah lah :D

ohhh that great old days ~
sure bring back some memories huh ?
i still remember , each time before exam ( PMR ) aku akan bukak wallet aku , tgk gmbaq dya . haha :">




to all u girls, thanx sbb calm me down malam tu ! thanx yeahhh :D



layan kejap lagu ni ,



:)

Sunday, November 28, 2010

just now umi panggil , dy tnya 

" abg btoy² bminat ka dgn fotografi ? "

" yala . kenapa ? "

" klau abg btoy² bminat , umi ngan abah nk support abg "


...


perghh bla umi ckp cmtu , mmg teruja sgt² lahhh kannn .
tp dpn umi aku act cool ja , xtunjuk sgt muka excited dpn dy. . . kot² la dy nk kta , jom p bli dslr ka apa ka . lol . tp nampaknya kna tunggu lama lg laa bru dpt =="





p/s : nak hasilkan gambar lomo daripada kamera refleks tunggal digital

Friday, November 26, 2010

Just The Way You Are lagu gayyy ?????

WTH ???
Just The Way You Are lagu gayy ????

lol
ntah lah . yang slalu aku dgr tu xda la plak bunyi gay . . .
tp tu pndapat aku . . . . pendapat korang tak tawu la plak mcm mne kan ?








.....


















lagu gay atau lagu orang lapar penyepak ??? hahah . judge sniri lah ~











btw , aku prefer versi kt bawah ni . . . .


 

sokonglah produk tempatan ! :D







*****



Tuesday, November 23, 2010

Diari sebelum SPM

Khamis , 18 NOV 2010
Paper : Tak SPM Lagi

kmaren Raya Haji , muzaim kecoh² nak belik PS2 , natang jadah yang pernah menjadi kegilaan aku time memuda dulu ( bajet tua lahh sgt kann ) so hari ni umi telah mengambil inisiatif untuk meredakan kegilaan muzaim yang sedang meracau-racau nak main PS2 dgn melaburkan duitnya sebanyak 500 Ringgit Malaysia di samping menjadikannya sebagai sebuah platform untuk mengumpan muzaim supaya sentiasa berada di rumah ( ayat karangan kottt ) . ok . pepagi tu aku bgn lambat , den wafa kejut aku bgn ... " wey bgn lekaih , umi abah nk keluaq " aku dgn muka penuh hensem frust akibat tidur yang terganggu lantas bertanya " p mana ? " adik aku yang tak pernah nak comel tu plak menjawab , " bli PS2 ntok muzaim " . errr ok . mula² aku ingat dya nih nak hanjing aku jeeee . tgk² betolll . arghhh hantu ! aku betaon menanti dengan penoh harapan xdpt , budak tu mrengek skit jea dah dpt ? <------ muka xpuas ati 

mula² tu rasa mcm . . . alaaa bkn aku nak main sgt pon ( kononnya dah xminat game ) tp bla dah smpai kt kedai game tu . . . mangggg aiiiiiiii suma game yg aku dok idam nak main slama niii !!! grrr :3SPM ? xstudy lah jwbnya ~

ptg tu Shahrul mai kt rumah aku , tujuannya sbb nk p intensif BI sama2 esok . malam menjelma , masing² pakat mengeluarkan buku untuk dibaca . PS2 terletak betol² dpn kami , time tu plak adek aku tgh main . errr nafsuu tak tahannn bhaiiiii ! sial btol ! apsal lahhh awal sangat umi g bli mnatang alah tu . erghhh . ok . 5 minit baca buku , PS2 HERE WE COME ! ( overnya bunyi )


Jumaat , 19 NOV 2010
Paper : Lambat lagi nak SPM

Pagi tu aku ngan Shahrul g amek Labi kt Jitra . perghh sejuk babai kot pepagi tu ! aku plak dgn eksyen gilaaa pkai bju slapis ja , xpkai sweater . ditambah pulak dgn aircond kt tempat tusyen tuu . erghhhh . time rehat , toilet jadi sasaran .

ptg , kami ke kolej ! yeah study kt situ . best , nyaman gila dok situ ptg² . sblom ni xpnah plak aku nak suka tmpat tu kannn tp ntah tetiba ja rasa rindu plak kt skolah tu . sryesly ckp , last day skolah aritu rasa sayu gila . :')



Sabtu , 20 NOV 2010
Paper : SPM 23 ari bulan lahh

SPM tggal brapa ari lg , aku plak slamber je berpoya-poya bersama si dia yang tercinta . ewah . dy amek aku ngan wafa kt rumah . ya laa dya dah boleh drive , aku mrangkak je reti :(

kt boling . dy menang , sumpah TAK tipu
hoih hoih ! aku dgn dya kawan sahaja ok ? tp still syg . . . :3 ok . yg ni sumpah aku tak tipu . aku still syg dya . so what ? dya dah brubah , aku pon dah brubah - anjakan paradigma yang comel - skrg dya hensem , aku kekal comell . ye ye ye yg hensem smua dya , comel aku punya ok ? - perasan -

kepada si dia : aku sayang kauu lahhhhhh !!! kau tak nampak ke ???? atau kau saje buat² tak nampakk ??? skg kau pilih , aku ke KLCC ????? eh eh . dah tiru ayat mamat biawak kt bawah ni pulak



* tolong abaikan bolding di atas *

adilah , sryesly i syg u . even u dah bgtau ari tu kan . . but still . . . rase itu masih ade .

mcm mrapu jea post kali ni
STUDYYYY HOIH !

Sunday, November 21, 2010

ikhlas dariku

to all my friends yg text aku , wish gudluck , minta maap mintak ampun , aku nk mintak maappppp sgt2 klau ada yg aku xreply . kredid xdak weyh . sory2 . kpd kwn2 lain yg turut terseksa bersama-sama dgn aku untuk dua mggu berikut ni , gudluck weyhh ! all the best ! u guys msti boleh buat punyaaa .






*****



* activating mad mode *


kepada budak itu :

aku bru tringat , hang amek SPM jgak noh ? haha . sat sat . SAMPAH ni nk wish skit kt hang . . . " jwb SPM jgn dok jwb elok2 noh ? klau bleh jwb bg mrapu . hang tu kan mmg suka mrapu ? tp klau bleh jgn la bg fail kesemua subjek tu , ksian plak kt fmly hang . ikhlas kot ni aku wish kt hang . tp 'kot' ja la noh ? nk wish seikhlas btoy2 xleh pulak . hang baik sgt . sayang gila aku kt hang . sumpah SAYANG GILA ! aku memang xpnh benci kt hiang punn . kwn2 nohh ? tgn aku tgh bdarah kot niii . tp nk wish kt hiang punya psai , apa la sgt darah aku ni . SPM bg terok ok ? SAYANG HIANG ! "



* mad mode deactivated *



***** 




to other readers :

kalau boleh , please abaikan apa yg aku taip kt atas ni . haih nampaknya blog aku dah tercemar gara² 'budak itu' . aku pon ada hati ngan perasaan jugak kann ? so normal la klau ada sesi luahan perasaan  camni . maruah aku kena jga , dya dok canang kt org , dy kwn ngan aku sbb dy anggap aku ni SAMPAH , xdak org nk kwn ngan aku . kalau hang la kann , haa hang yg dok bca ni . kalau hang la kann ... agak² rasa apa kalau org yg slama ni hang anggap kawan baik hang tetiba kata hang/family hang tu sampah ?
tepuk dada tanya iman . . . . . 


errrhh blog aku dah tercemar =.=

Wednesday, November 17, 2010

hari terakhir bergelar 'budak sekolah'

hari ini attendance mcm hari² lain , hanya sebilangan kecil sahaja yang ada .
kalau diikutkan , hari-hari terakhir macam ni la sepatutnya paling bermakna , well itu pandangan aku .  .  .


more pictures to come


today was fun , yeapp it was .
hari ni main² dgn dslr , Nikon D5000 , Nikon D60 and Sony Alpha 230 . . .
to all my classmates and other collegian, THANK YOU FOR ALL THE MEMORIES :) even most of the memories were ' duka ' compared to ' suka ' but , thanks !
tak nak taip banyak , dah rasa macam nak nangis . . . tak sangka sudah 5 tahun aku bergelar collegian . cepatnya masa berlalu . . . :')
THANKS !!






once a collegian , ALWAYS a collegian

Monday, November 15, 2010






it would be great to have a veryyy big family






*****






jika anda punya waktu , jangan segan² layari blog seorang sahabat saya , MR H , seorang fulltime masscommer ( berdasarkan yang tertaip di profile ) , sangat hebat berfotografi ( tapi taknak turunkan ilmu kt aku ==" ) , juga seorang superbiker !

Sunday, November 14, 2010

| Count Up Your Sins | Kert ZA© | Editography© | Sony Alpha 230 |




nasib baik aku p skolah ari ni :D
gaya dah macam Detektif Conan lah pulakkk :3
time dy cakap, " kaulah pembunuhnya !" 


more pictures here



ohh yeahh sangat teruja membaca blog photographer² hebat ! :D
tringin sgt nk berguru ngan diorang



btw , aku minat jugak dgn kamera jenis TLR dan polaroid .




TLR ( Twin Lenses Reflex Camera ) .





Polaroid .
ari tu g usha² kat Pacific , harga dlm RM300 . tringin weyh !





sial



facebook suka sangat menipu . sama ka ?





 *****








hari tu Wafa kluarkan statement killer kat aku . . .



" wey hang nak tau dak , rambot mcm *__________* tu ada kutu "


 ...




What The Fish !!!?
even aku tau statement tu xbtol , tp apa dya cakap tu asyik dok merry-go-round jea dlm pala otak aku.
erghhh .
senang sgt dy manipulate otak aku =="
| Masjid Zahir | Kert ZA© | Editography© | Nikon D3000 |



lepas ni nak try strobing ;D
 


kenapa dgn lagu ni ? ntahhh xde pape pon . sesaje je post . apsal post ? sbb aku suka . kenapa suka ? sbb best :D kenapa best ? ntah lahhh . . .




xprasan plak atilia comel ehh ....
wehhh apsal diorang sweet sgt !??????????????????? X( 
ni yg buat aku nk suarakan kekecewaan aku nihh >:p ( ditaip dgn penuh kekasaran )


btw , flickr aku dah update . feel free to view

Friday, November 12, 2010

CSL G5



FOR SALE ! CSL G5 , RM450(boleh nego) , baru guna 6 bulan , still in good condition ,

-GPRS ,
-MP3 ,
-1.3MegaPixel,
-Dual Sim Card,
-MSN messenger,
-TV
- fully touchscreen

Wednesday, November 10, 2010

ini bukan karma

aku benci nk tulis psal ni , tp tpaksa tules jgak . . . .




dulu² diorg ckp aku lupa daratan , xsedar dri tu mlayu ada hati nk rapat dgn amoi . 
but now . . . diorg plak mlebih lebih excited bla nmpk amoi =="

ok , aku terkilan .
aku DIPULAU disebabkan itu .





bnda dh lepas kan , xnak lah ungkit . so . . . jgn pndai² ngata org ok ? nti terpantul balek kena batang idong sniri ;)

...





hahah . macam² lah korang nih ! :p







*****






cuba bandingkan , 





ni Nazim Othman ,














ni plak aku ,































siapa lebih hensem ?
haaaa makcik² sekalian , tlg jawabbbb !!! 
haha XD
| Hidup Umpama Musafir | Kert ZA© | Editography© | Nikon D3000 |

what i miss the most

 

too much of gokusen really makes me miss my old times in karate . grr . dah lama tak kumite :(
apabila difikirkan semula , ya banyak masa dan duit aku dah labur semata-mata untuk sukan ni . . . dan lagi , kt situ jugak aku jumpa my ehem ehem * first love kot ? haih . really miss the old time . . . :'(

to start the story with , i would like to bla bla bla and bla bla bla . . . . . .

 
aku start join karate since aku darjah 5 . . . maybe darjah 6 . . . tp rasa-rasa darjah 5 kot . . . ok ok . darjah 5 :D masa tu aku tertarik dgn iklan yg aku terbaca kt sebuah kedai ni . join sbb nk revenge on sorang mamat cina nih , konon-kononnya nak balas balek lahh apa dya buat kt aku . . . celake btol mamat tuh , mentang2 aku kecik , dy besaq sng2 jea dy tudoh aku curik brg kt kedai dia . mmg sial . muka aku yg comey gilaaa (time tu la) dy ckp pencuri ? sial sial sial . ok old story . =="

jd itulah titik permulaan karier aku dalam karate . . . ~ ( macam la pro sgt )
kalau xsilap , abah xbg kot join den aku goreng cmna ntah last2 dy bg :p
lps sebulan ,aku berjaya tarik 4 ( eh 5 kot ? ) org member aku join skali dgn aku . but among them , aku plg lmbt beli uniform karate  :-"




the very first time i entered and passed a test . i was told that my performance was among the best :) siap dpt calit puteh kt belt :D . . . . tp sistem tu dah xdigunapakai skg ni :(




after a year (2005), i decided to stop for a while from karate . alasan aku guna , sbb nk UPSR . heheh . alasan plg bernas bg seorang budak berumur 12 tahun . actually dah xtahan sbb tiap2 kali training , aku asyik kena blasah jea ngan senior . ngek !

setahun kemudian (2006) , aku re-join karate . ntah kenapa , semangat time tu berkobar-kobar sgt ~ myb sbb ada ramai awek join kot ~ yea laaa dlu time kecik2 , laki jea smua . nk nampak batang idong pompuan pon susahh .ala biasa laahhhh time tu keghairahan tgh memuncak . haha
i built up my fame real fast . lol  



the very first time i won a tournament , 3rd place actually


klau nak tawu , sijil ni ada sejarahnya tersendiri . xnak tawu ? hek . aku taip jugak :p 
the first time i joined a tournament , biasa la kan mcm bebudak lain , msti ada jugak rasa gementarnya tu . masa tu aku excited + cuak . yea laa mau taknya , yg join tu semua geng all black , muka menyetan jea semua .aku yg muka budak2 ni depa gelak ja . dgn penuh excitednya nak taip nii . first round aku lawan dgn mamat india , badan lebih kurang mcm aku jea tinggi pon lebih kurang . masa tu dlm hati , fuhhh nasib baik . mula2 lawan , dy gertak aku , jerkah kuat2 . aku hadiah penendang kt muka dy . pdn muka . bru tau nk senyap ( ini bukan racist ok ? ) haha . ajaq skit ! XD lps tu xkluaq suara dah . betapa happynya aku time tu hanya tuhan yg tahu . mana taknya , first time masok lawan , first round dah dpt 3 point , point plg tggi plak tu . dgn support gila2 hebat dri kawan2 seangkatan time tuh . perghhhh nostalgiknya :') sygnya skg semuanya dah berubah . . . back to the story , second round mamat tu dah dok snyap , xbrani nk serang dah . ngek jea dya tu . haha . skali lg aku sepak kpala dya . gedegang ! efek bunyi yg aku sniri buat* yeahhhh 3 point lg ! member2 punya sorakan jgn dok tnya ahhh . gila babi punya kuat ! 3rd round , round penamat . aku tgk mamat tu mcm dah xbrani dah , menanti pengadil tiup wisel penamat ja . aku xbg can , sepak batang idong dya . bdarah idong kwn tu . wahhahahahahhaa evil laugh* terus KO , so the winner is . . . jeng jeng jeng* aku lahhh .
next opponent , xingat lwn dgn sapa . tp yg sure aku mng bersih , maknanya xbrani buat dah mcm td naya silap2 boleh kena halau dgn pengadil . yala sbb budak aku sepak tu geng all black mcm dia jugak . hati pengadil kena jaga . haha 
next round , lawan dgn kawan baik sniri merangkap rival aku time tu . siapa ? malas nk tulis nama dya , sbb skg ni dy musuh ketat aku kot . . .  mm myb sbb bertembung dgn ' kawan ' sniri so perasaan tu jd lain sikit . xrancak sgt lah mcm sblom ni .  the result , he won i lost
. . .
. . .
. . .
kini tibalah masanya untuk sesi penyerahan sijil dan pingat .
masa pengacara majlis sebut nama aku , perghhhh perasaan ni bangga xdak dahhh . dah la time tu aku pakai bju kokurikulum KOLEJ SULTAN ABDUL HAMID mmg bangga sgt2 la kannn . kononnya nak naikkan nama sekolah . 
. . .
. . .
. . .
tp takat tu jea la seronoknya .
the bad part was , sijil dan pingat tu aku sengaja suroh sensei aku hantar kt skolah . sbb nk suroh bg masa perhimpunan . kononnya nk bg feymes lahh nama aku ni . tp kan . . . sijil dan pingat tu dihantar pada bulan 7, tahun 2006 . . . tapi dipulangkan semula kt tgn aku pada bulan 6 , tahun 2007 . setahun beb aku tunggu ! bila aku tanya cikgu koko masa tu , dia ckp xtau apa2 pon psai tu . den aku bwk parents aku g jmpa dya. dy ckp hilang . keesokannya tu baru dpt blek kt aku , katanya baru jumpa . kalau kauuu lah kannn . . . ye kalau kau lahhh kannn ada org buat cmtu , kau xrase mcm nk g hadiah penendang kt kepale hotak dye tu ke ? ngeh ngeh ngeh ngek . tp aku budak baik , xbuat semua tu . hanya menanti dgn penuh kesabaran . hohoho . sejak itu , aku bertekad untuk tidak menyumbang apa² lagi kepada sekolah .

*****

some of my pix  . . .


when i was in my 'freshman' year . kalau pandai , cari la 'kawan baik' aku tu dlm ni . dlm gmbr ni , yg still kekal dlm karate . . . NONE !


the very first time i officially become a refferee


aku penah jd ref ok ? jgn memain .even up till now , aku still ingat rules , ethiques , and segalanya la yg sepatotnya aku tawu pasal ref ni . tp xtau la kann if they changed the rules already . sbb ' org atas ' tu selalu jea ubah rules ikot sedap kpala **** dya . xpkiaq lgsong psai kmi . lol


form 3 , pingat emas kategori kata lelaki 15-16 tahun . gelak ? ampa ingat aku lekeh sgt kaaa ???




bersama-sama syafik, teman sepermainan dan rakan seperjuangan karate . but now , nk jumpa pon susah . aku brani tulis sbb aku tau dya xkan bukak blog2 ni . klau hang terbaca la kan . AKU RINDU HANG WEY !


2 gold medals . heheh .





 *****





tapi takat tu je la 'lagenda' aku . mcm org slalu ckp la , nikmat yg kita dapat tu xselalunya akan kekal lama . tahun 2010 , tahun plg bersejarah dlm dunia karate aku . tahun tu aku berusaha gila² nk tubuhkan jugak kelab karate kt kolej . punyala usaha recruit member , cari budak2 junior , isi nama semata-mata nk bg penoh namelist student karate . cikgu koko tu cerewet gilaaaaa dah la aku bengang ngan dia xabeh lg smpai skg . . . 
bulan 7 , berlakulah peristiwa paling hitam dlm hidop aku . berlaku sedikit pertelingkahan antara aku dan sensei . err mls nk ckp psal tu . . . hari berikutnya kawan aku eksiden , dua tiga hari slps tu dy pulang ke rahmatullah . semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat . amin .


so now ? aku dah stop karate . well the truth is ,



I REALLY MISS THIS FAMILY SOOOO MUCH ! but sorry , ego aku terlalu tinggi . mungkin aku re-join kalau . . kalau la . . . aku dpt lupa insiden tu . . . tp x kot . . .




***** 



yeah before i forgot , sbb karate jugak lah aku bertemu si dia . si jantung hati pujaan kalbu . haha . itu dulu ! ngek :p


kepada tuan punya gambar : this was the first pix i received from u . i still simpan ok ?
kepada yang lain : ini cerita lama , jgn timbulkan spekulasi ok ? sepak hang satgi


***** 


ada banyak lg sbb mengapa aku tidak boleh lupakan karate . klau nk list satu² , pjng sgt . . . .

Tuesday, November 9, 2010

lately malas nak update ,
i prefer to let the pictures , do the talking


damn hungry =="
| Eat To Live , Live To Eat | Kert ZA© | Photography© | Editography© | Nikon D3000 |

Friday, November 5, 2010

cerita ini minggu . dun make me laugh

current issue : BANJIR

kedah dilanda banjir . bekalan air dipotong =="
aku xkesah sgt psai banjir sbb aku tau , kawasan aku mmg selamat punyaaa :D ( insyaallah )
tp bab bekalan air tu , agak slack lah :(
semua tempat xda air ,
malam khamis tu stu fmly p kfc , tp . . . 





ok 
mengecewakan =="


 *****



gambar sekitar bandaraya alor setar ( dicilok dari fb ),
jalan teluk wanjah


jalan stadium


xtau kt mna =="



*****



disebabkan ketiadaan bekalan air di rumah , maka terpaksalah aku pergi mengangkut air di rumah jiran-jiran yang mempunyai bekalan air ( beberapa buah jea ada )
bkn aku sorg ok ? stu taman mcm tu . ( xda la aku rasa awkward sgt )





*****


air tiada , mata bengkak ( alergik punya pasal ) , perut lapaq , hati pun suda jd hangat , on fb tetiba ada pulakkk yg gtal tgn p wish deepavali kt aku .
erghh .
this is not RACISM
ini tentang AGAMA
=.=
aku bukannya hindu , so what's the point on wishing me ?
jgn gunakan ' 1 MALAYSIA ' sebagai alasan , agama tetap agama . bukannya mainan . ( tgh hangat ouh )
dri kecik lg abah aku ajaq , boleh lari akidah klau wish wish cmtu cek oii .

Aku tidak sembah apa yang kau sembah , Kau tidak sembah apa yang aku sembah
Dan aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah,Dan kamu pun tidak akan menyembah apa yang akn sembah.Untukmu agamamu dan untukku agamaku!
Surah Al-Kafirun



p/s : beringat-ingatlah wahai muslimin