Followers

feel free to drop by ;)

Name:
Email Address:
cucutokwan-omaq.blogspot.com

Popular Posts

Wednesday, November 10, 2010

what i miss the most

 

too much of gokusen really makes me miss my old times in karate . grr . dah lama tak kumite :(
apabila difikirkan semula , ya banyak masa dan duit aku dah labur semata-mata untuk sukan ni . . . dan lagi , kt situ jugak aku jumpa my ehem ehem * first love kot ? haih . really miss the old time . . . :'(

to start the story with , i would like to bla bla bla and bla bla bla . . . . . .

 
aku start join karate since aku darjah 5 . . . maybe darjah 6 . . . tp rasa-rasa darjah 5 kot . . . ok ok . darjah 5 :D masa tu aku tertarik dgn iklan yg aku terbaca kt sebuah kedai ni . join sbb nk revenge on sorang mamat cina nih , konon-kononnya nak balas balek lahh apa dya buat kt aku . . . celake btol mamat tuh , mentang2 aku kecik , dy besaq sng2 jea dy tudoh aku curik brg kt kedai dia . mmg sial . muka aku yg comey gilaaa (time tu la) dy ckp pencuri ? sial sial sial . ok old story . =="

jd itulah titik permulaan karier aku dalam karate . . . ~ ( macam la pro sgt )
kalau xsilap , abah xbg kot join den aku goreng cmna ntah last2 dy bg :p
lps sebulan ,aku berjaya tarik 4 ( eh 5 kot ? ) org member aku join skali dgn aku . but among them , aku plg lmbt beli uniform karate  :-"




the very first time i entered and passed a test . i was told that my performance was among the best :) siap dpt calit puteh kt belt :D . . . . tp sistem tu dah xdigunapakai skg ni :(




after a year (2005), i decided to stop for a while from karate . alasan aku guna , sbb nk UPSR . heheh . alasan plg bernas bg seorang budak berumur 12 tahun . actually dah xtahan sbb tiap2 kali training , aku asyik kena blasah jea ngan senior . ngek !

setahun kemudian (2006) , aku re-join karate . ntah kenapa , semangat time tu berkobar-kobar sgt ~ myb sbb ada ramai awek join kot ~ yea laaa dlu time kecik2 , laki jea smua . nk nampak batang idong pompuan pon susahh .ala biasa laahhhh time tu keghairahan tgh memuncak . haha
i built up my fame real fast . lol  



the very first time i won a tournament , 3rd place actually


klau nak tawu , sijil ni ada sejarahnya tersendiri . xnak tawu ? hek . aku taip jugak :p 
the first time i joined a tournament , biasa la kan mcm bebudak lain , msti ada jugak rasa gementarnya tu . masa tu aku excited + cuak . yea laa mau taknya , yg join tu semua geng all black , muka menyetan jea semua .aku yg muka budak2 ni depa gelak ja . dgn penuh excitednya nak taip nii . first round aku lawan dgn mamat india , badan lebih kurang mcm aku jea tinggi pon lebih kurang . masa tu dlm hati , fuhhh nasib baik . mula2 lawan , dy gertak aku , jerkah kuat2 . aku hadiah penendang kt muka dy . pdn muka . bru tau nk senyap ( ini bukan racist ok ? ) haha . ajaq skit ! XD lps tu xkluaq suara dah . betapa happynya aku time tu hanya tuhan yg tahu . mana taknya , first time masok lawan , first round dah dpt 3 point , point plg tggi plak tu . dgn support gila2 hebat dri kawan2 seangkatan time tuh . perghhhh nostalgiknya :') sygnya skg semuanya dah berubah . . . back to the story , second round mamat tu dah dok snyap , xbrani nk serang dah . ngek jea dya tu . haha . skali lg aku sepak kpala dya . gedegang ! efek bunyi yg aku sniri buat* yeahhhh 3 point lg ! member2 punya sorakan jgn dok tnya ahhh . gila babi punya kuat ! 3rd round , round penamat . aku tgk mamat tu mcm dah xbrani dah , menanti pengadil tiup wisel penamat ja . aku xbg can , sepak batang idong dya . bdarah idong kwn tu . wahhahahahahhaa evil laugh* terus KO , so the winner is . . . jeng jeng jeng* aku lahhh .
next opponent , xingat lwn dgn sapa . tp yg sure aku mng bersih , maknanya xbrani buat dah mcm td naya silap2 boleh kena halau dgn pengadil . yala sbb budak aku sepak tu geng all black mcm dia jugak . hati pengadil kena jaga . haha 
next round , lawan dgn kawan baik sniri merangkap rival aku time tu . siapa ? malas nk tulis nama dya , sbb skg ni dy musuh ketat aku kot . . .  mm myb sbb bertembung dgn ' kawan ' sniri so perasaan tu jd lain sikit . xrancak sgt lah mcm sblom ni .  the result , he won i lost
. . .
. . .
. . .
kini tibalah masanya untuk sesi penyerahan sijil dan pingat .
masa pengacara majlis sebut nama aku , perghhhh perasaan ni bangga xdak dahhh . dah la time tu aku pakai bju kokurikulum KOLEJ SULTAN ABDUL HAMID mmg bangga sgt2 la kannn . kononnya nak naikkan nama sekolah . 
. . .
. . .
. . .
tp takat tu jea la seronoknya .
the bad part was , sijil dan pingat tu aku sengaja suroh sensei aku hantar kt skolah . sbb nk suroh bg masa perhimpunan . kononnya nk bg feymes lahh nama aku ni . tp kan . . . sijil dan pingat tu dihantar pada bulan 7, tahun 2006 . . . tapi dipulangkan semula kt tgn aku pada bulan 6 , tahun 2007 . setahun beb aku tunggu ! bila aku tanya cikgu koko masa tu , dia ckp xtau apa2 pon psai tu . den aku bwk parents aku g jmpa dya. dy ckp hilang . keesokannya tu baru dpt blek kt aku , katanya baru jumpa . kalau kauuu lah kannn . . . ye kalau kau lahhh kannn ada org buat cmtu , kau xrase mcm nk g hadiah penendang kt kepale hotak dye tu ke ? ngeh ngeh ngeh ngek . tp aku budak baik , xbuat semua tu . hanya menanti dgn penuh kesabaran . hohoho . sejak itu , aku bertekad untuk tidak menyumbang apa² lagi kepada sekolah .

*****

some of my pix  . . .


when i was in my 'freshman' year . kalau pandai , cari la 'kawan baik' aku tu dlm ni . dlm gmbr ni , yg still kekal dlm karate . . . NONE !


the very first time i officially become a refferee


aku penah jd ref ok ? jgn memain .even up till now , aku still ingat rules , ethiques , and segalanya la yg sepatotnya aku tawu pasal ref ni . tp xtau la kann if they changed the rules already . sbb ' org atas ' tu selalu jea ubah rules ikot sedap kpala **** dya . xpkiaq lgsong psai kmi . lol


form 3 , pingat emas kategori kata lelaki 15-16 tahun . gelak ? ampa ingat aku lekeh sgt kaaa ???




bersama-sama syafik, teman sepermainan dan rakan seperjuangan karate . but now , nk jumpa pon susah . aku brani tulis sbb aku tau dya xkan bukak blog2 ni . klau hang terbaca la kan . AKU RINDU HANG WEY !


2 gold medals . heheh .





 *****





tapi takat tu je la 'lagenda' aku . mcm org slalu ckp la , nikmat yg kita dapat tu xselalunya akan kekal lama . tahun 2010 , tahun plg bersejarah dlm dunia karate aku . tahun tu aku berusaha gila² nk tubuhkan jugak kelab karate kt kolej . punyala usaha recruit member , cari budak2 junior , isi nama semata-mata nk bg penoh namelist student karate . cikgu koko tu cerewet gilaaaaa dah la aku bengang ngan dia xabeh lg smpai skg . . . 
bulan 7 , berlakulah peristiwa paling hitam dlm hidop aku . berlaku sedikit pertelingkahan antara aku dan sensei . err mls nk ckp psal tu . . . hari berikutnya kawan aku eksiden , dua tiga hari slps tu dy pulang ke rahmatullah . semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat . amin .


so now ? aku dah stop karate . well the truth is ,



I REALLY MISS THIS FAMILY SOOOO MUCH ! but sorry , ego aku terlalu tinggi . mungkin aku re-join kalau . . kalau la . . . aku dpt lupa insiden tu . . . tp x kot . . .




***** 



yeah before i forgot , sbb karate jugak lah aku bertemu si dia . si jantung hati pujaan kalbu . haha . itu dulu ! ngek :p


kepada tuan punya gambar : this was the first pix i received from u . i still simpan ok ?
kepada yang lain : ini cerita lama , jgn timbulkan spekulasi ok ? sepak hang satgi


***** 


ada banyak lg sbb mengapa aku tidak boleh lupakan karate . klau nk list satu² , pjng sgt . . . .

11 comments:

NUR FARHANA ZAIDI said...

panjang cita u.i bca semua okay!haha.cam best pulak karate tp i xbrani.haha.eh, i ada prasan.u makin handsome la muz!lol.

study elok2!bye.tc.

Sofea Asyiqin said...

comeyynyaa awekkkkk, chinese?

Kert ZA said...

farah : thx sbb baca ! XD haha
sofea : melayu lahh

FNA said...

waaaa..
x sgka u nie reti karate
hebat2 :)

Kert ZA said...

cerita lama :')

Fairuzfaiz Faiq said...

haaaa faiq tau....yg cina tabohh abg tu kat rumah tok abg kan......faiq rsa faiq ada msatu :)

Kert ZA said...

haaa pandai pon

dila cokobi said...

sweet :)
ada gmba i pkai uniform x?
rendu karate.

Kert ZA said...

xde lah beb . i xingat i letak mana smua tu .

Sofea Asyiqin said...

=.=
ok. comei awek melayu tu. kirim salam kt dia :D

Kert ZA said...

insyaallah