Followers

feel free to drop by ;)

Name:
Email Address:
cucutokwan-omaq.blogspot.com

Popular Posts

Thursday, August 19, 2010

BlogWalking



Blog Walking ?
apa itu blog walking ?
jalan² blog ?
isitilah ini diguna pakai oleh kebanyakan blogger untuk menyatakan mereka sedang . . . . berjalan-jalan kt blog org .
lol :p
ala . . . klau xfhm sgt tu , blog walking tu lbeh kurang mcm g usha² blog org laa .

satu lagi istilah yang dapat aku kenal pasti baru² ini ialah traffik .
contoh ayat , 

"orang cakap kalau nak dapat traffik kena rajin buat blogwalk ."

jadi dari konklusi yg aku sndiri buat , traffik bermaksod bilangan follower atau bilangan org yg singgah kt blog .
haih .
blog lama aku pernah mencapai sehingga 94 org followers .
agak merindui blog itu ;(
u can click on the link klau nk follow apa yg aku lalui sblom ni .
boleh dilihat ketidakmatangan aku ketika itu ;)
well that's an old story .

ok back to blog walking . . .
secara jujurnya , aku sendiri tak suka blog walking .
aku suka update blog aku sniri , tp jarang aku singgah kt mna² blog ntok baca artikel yg diorg post .
yalah mcm ayat kt atas td tu ckp , " kalau nak dapat traffik kena rajin buat blogwalk " so that explain why this blog has so few followers .
;(

sebab² aku bosan ber-Blog Walking :

1.Tajuk Membosankan

well kalau tajuk sniri dah membosankan , artikel tu msti bosan jgak enn ?
artikel² yg membosankan aku :

- artikel yg ada kna mngena dgn love etc.

yes , telling love is ok but too much of it sometimes agak annoying for some readers . ala xkan lahhh kau nk satu dunia tawu psal love life kau kann ? no sense of privacy lahh .
err , ok aku akui aku pernah kemaruk pasal love suatu msa dlu. but that was longg time ago . artikel aku psal ni , story of life . . . love life . satu lg yg membuatkan aku benci sgt ialah kalau ada org copy love poem org lain pstu post kt blog dia . klau ada artikel mcm tu biasanya aku scroll down smpai bawah , baca artikel yg lain . klau dah bosan sgt , jari jemari aku ni tak teragak-agak ntok close terus browser .
yeah berkenaan dgn ni jgk , aku sgt² bosan kalau terbaca artikel lebih kurang macam " I want her back ! " , " I love her till death " , or yg sama waktu dgnnya lahh tambah² ayat org baru putus cinta . hey dude ! live must go on lahh . . . .

- artikel yang sememangnya merapu 

yg ni aku rasa xperlu aku ulas panjang .

2.Page Lambat Load

di sini aku nak buat pengakuan , walaupun aku tidak menggunakan laptop namun servis internet yang termampu untuk aku gunakan hanyalah broadband biasa/cikai ( malas nk ckp brand apa ) . jd kadangkala speed yg mampu aku dapat hanya 1kbps . yes , aku xbergurau .
kebanyakan blog aku yg berjaya aku load , hampir 90% daripada mereka menghias blog itu dengan terlalu banyak widget ( mcm blog aku ) , video , audio etc . mmg ahh . blogger mna yg xnak blog diorg cantik di mata dekat di hati enn ? tp perlu diingat , bukan semua readers kita ada connection internet yg laju . klau yg mcm aku ni , awal2 lg aku dah close browser .
buat blogger yg teringin nk minimizekan masa loading , here's some tips.

3.Lagu Terlalu Bising

klau blog yg aku lawat tu letak lagu rock/heavy metal/puja² setan , aku close awal² .

4.Takda Sebab

mcm yg aku nyatakan td , i'm a blogger but not a reader . aku jarang baca blog org kecuali blog sahabat² terdekat .

akhir kata ,
selamat ber-Blog Walking !

gambar dan teks dirujuk dari MusafirCyber

2 comments:

nadia nazurah osman said...

apakah motif post kali ini? hahah!

ZA Wong said...

jln2 blog agak membosankan sometimes .