Followers

feel free to drop by ;)

Name:
Email Address:
cucutokwan-omaq.blogspot.com

Popular Posts

Wednesday, September 8, 2010

zoom in , zoom out

this time , I'm flashing back the old time of mine ~~ riding with the devils .
lol .
jk jk .

back then , life wasn't as much complicated as it seem to be right now .
all days were filled with a quest , searching for the fun was all I think about . . .
tak banyak yg perlu aku difikirkan .
as a kid , I never thought that life was all about gaining and losing . . ,  unfolding the mysteries of the world , and all the lies life will told . . .


*teaser*


=D
back to the story ,
aku dibesarkan dalam sebuah keluarga yang sederhana .
pernah rasa susah , pernah rasa senang .
tapi susah senang kehidupan bukanlah suatu perkara pokok yg perlu aku fikirkan masa tu .
like I typed earlier , it was all about the fun .

aku lebih banyak luangkan masa di kampung berbanding dengan rumah aku sniri .
kalau balik rumah , xda apa sgt nk buat .
klau kt kampung , spupu spapat ramai .
boleh main² , gadoh² skali .

bersama keluarga tokwan hamzah , family sebelah umi . guess , which one is me ?

lol .
it was a joke , aku satu-satunya cucu tokwan yang termuda pada ketika itu ( 1993 - 1996 ) so myb aku dpt lebih sikit laaa dri spupu aku yg lain .
and please jgn gelak , aku sangat manja ~:D
ya ahhh kalau balik kampung , tak p pelok maktok tuu tak sahhh .
dok bawah ketiak maktok jaa dqi kecik smpai besaq :">
and in each fight , aku orang paling awal surrender dan paling awal menangis . cryy baby cryy ~~ ♪
alahhhh kecik² lagi apa yg nak malu ~~

untuk pengetahuan semua , walaupun aku hidup di kampung , aku bukannya tau sangat cara nak hidup kat kampung tu .
err tau la sikit² tapi tak macam spupu² aku yang lain tuu .
biasanya tiap² ari aku dok rumah maktok jea , main² kt area situ . 
sbb area rumah maktok dah cukop besaq bg aku ( rasanya lagi luas tanah tapak rumah maktok daripada dua buah rumah teres ) dan maktok tak bg aku ikot spupu2 yang lain .
cucu kesayangan la katakan ~~~ :D kna la bg extra care
aku dilahirkan untuk tidak pandai bersukan .
yeah tak macam kebanyakan budak lelaki lain , aku tak minat bola dan tak pernah tanam niat untuk bermain bola .
aku masih tak faham kenapa begitu ramai manusia begitu obses dengan sebiji bola tu sedangkan mereka sedang ditipu secara terang-terangan dengan konspirasi dunia bola sepak .
errr dah lari tajuk, nati tak pasal² ada ' dua tiga ' orang saman aku .
=.=
dunia ohh dunia .

back in the 90s , I was obsessed with power rangers , masked rider , ultraman dan aku masih lagi obses dgn semua ni hinggalah sekarang .


lol .
aku dah agak , mesti ada yang cakap " hahah hang ni budak² ahhh ??? "
yeahhh apsal each time kalau laa ada orang umur mcm aku ni ckp pasal all this stuff , diorg ckp budak² ?
superman , batman , spiderman , orang xcakap budak² ponn ?
hoho mentaliti paras ketiga orang Malaysia =.=
believe me or not , all this stuff were the only way my dad used to teach me English .
he said , " adik dengaq apa depa cakap , adik tak faham adik tanya abah " ( sebelum wafa lahir , umi dan abah pggil aku adik ) 
kadang² abah sniri tlg translate kt aku , aku tak tanya pon .

my primary school life was . . . beautiful , colourful , powerful dan macam² lg lahh yang sama waktu dgnnya .
mengapa ?
kerna aku antara yang terhebat di sekolah pada ketika itu .
boleh dikatakan antara yang top lahhh kt skolah .
semua cikgu kenal , dan sememangnya aku harapan keluarga .
err buat member² yang baca ni , aku dulu dan sekarang banyak berbeza .
bak kata orang² kedah ,
" bqeleinn teqokk cekkk oiiii !!! "
 :D
malas nak story psal tu . 
faham² sniri lah .





errr .
rasanya sampai sini sajalah post kali ini , nanti kalau ada yang aku ingat , aku tambah .
huh ?
my secondary school life ?
it was . . .
err . . .
it was . . .
ermmm . . .
bukan sesuatu yang patut aku kenang .

mungkin aku berbeza dgn collegian yg lain .
kalau ada yang tanya , " adakah anda berbangga dgn sekolah anda ? " aku akan jawab " tak " .
because schooling there was a big mistake for me .
I'm not saying that the school itself was bad , but the environment a few students gave me makes me regret of going there .
erm . . .
tetapi aku tetap berterima kasih dengan ilmu dan pengalaman yang aku timba selama hampir 5 tahun bersekolah di situ .
mungkin apa yang aku lalui ni tak dapat aku lalui kalau aku kat tempat lain .
;(
buat classmate aku yang myb aku terbagi link blog aku ni , terima kasih atas segalanya .

6 comments:

FNA said...

segala yg berlaku ada hikmahnya,
so redha lar.
dugaan yg byk itu tndanya Tuhan syg dya :D

Sofea Asyiqin said...

ZA yang paling comel la dlm gmbr tu kot..haha kanan sekali?

ZA Wong said...

FNA : yahhh masih belajar
sofea : paling kiri lahh :(

Adelin A said...

waa top student! :D

ZA Wong said...

ermm dulu lahh . skg x lg

Sofea Asyiqin said...

haha sorry..